Logo ČD RESTAURANT

NOVINKY PŘÍMO NA VÁŠ E-MAIL

Možnosti platby:

V jídelních vozech přijímáme platební karty i stravenky

Sdělte nám svůj názor

Na vašich názorech nám záleží.

Vaše podněty, návrhy nebo stížnosti nám prosím napište na adresu feedback@jlv.cz, pošlete nám SMS zprávu na číslo +420 720 001 105 nebo vyplňte tento formulář.

Děkujeme

Provozovatel:

JLV, a.s.
Chodovská 3
141 00 Praha 4

Tel.: +420 271 003 111
E-mail: jlv@jlv.cz
URL: www.jlv.cz

ČD, a.s. czechspecials.com

image_cdr_leto_2015

V každém ročním období přicházejí kuchaři JLV s novou sezonní nabídkou pokrmů pro vozy ČD Restaurant. Využívají přitom zejména čerstvé, domácí suroviny. V létě to bude zelenina v nevšedních kombinacích s kvalitním masem. Nové recepty můžete vyzkoušet na palubě dálkových spojů Českých drah od 24. června.

Naší snahou je vymyslet pokaždé něco neotřelého, protože zákazníci už nespoléhají na tradiční české menu, ale stále více dávají přednost právě sezonním novinkám. Recepty kuchaři zkouší i několik měsíců,“ vysvětluje marketingový ředitel JLV, a.s., Jan Valeš.

Tradiční letní surovinou snad všech světových kuchyní je čerstvá zelenina. Právě ta bude hrát důležitou roli i v nové nabídce. „Jako hlavní chod proto doporučujiletní zeleninový salát se šunkou a sýrem,“ láká k posezení ve vozech ČD Restaurant šéfkuchař Jaroslav Sapík. „Po takovém jídle si můžete bez obav dopřát i sladkou tečku v podobě lívanců s vanilkovou omáčkou a jahodovým džemem. Zvlášť, jestli s sebou vezete kolo, nebo se chystáte na pěší výšlap.“ Autor jídelníčku pamatoval i na polévku. Tentokrát je to hovězí vývar s kousky masa a zeleniny.„Pro náročnější gurmány jsem připravil telecí kýtu pečenou na barevném pepři s čočkovým salátem, se zeleninou a telecím juice nebo konfitovanou vepřovou krkovici v rozmarýnu s meruňkovo-jablečným chutney a bramborovými šiškami,“ doplňuje Jaroslav Sapík.

Jako lehký oběd jsou vhodná pečená a marinovaná kuřecí prsa s balsamikovou redukcí, pečenou paprikou a bagetkou. „Dobrou volbou, i pro diabetiky, jsou také celozrnné penne s grilovanou zeleninou, sušenými rajčaty a parmezánem. Jarní sendvič v létě nahradíme rustikální bulkou z kamenné pece s pečeným vejcem a slaninou. Dbáme na to, aby si vybrali opravdu všichni. U každého pokrmu je uvedena jeho nutriční hodnota a samozřejmě obsah případných alergenů, “ uzavírá Jan Valeš.

  JLV, a.s. Copyright© 2010 - 2016
Všechna práva vyhrazena