Novinky

26. 02. 2019

Mladé hvězdy na palubě

Nechte se pozvat mladými hvězdami české gastronomie a ochutnejte jejich originální recepty!   Pro rok 2019 připravil ČD Restaurant společně s Asociací kuchařů a cukrářů ČR pořádnou jízdu – sezónní nabídky letos vaří úspěšný Juniorský národní tým AKC! Naši přehlídku otevíráme společně s VOJTOU PETRŽELOU, vítězem Gastro Junior 2017 – 2019 a čerstvým vítězem semifinále Global Young Chefs Challenge 2019.

Na palubě vlaku národního dopravce už si cestující zvykli na ochutnávání nových surovin
a poznávání netradičních chuťových kombinací.  To do puntíku splňuje už nová sezónní polévka – karotkový krém se zázvorem, chilli a kokosem. Kombinace chutí je malým holdem asijské kuchyni a přivolává představu exotických dálek. Vlajkovou lodí nové sezónní nabídky bude bezesporu telecí Bourguignon, opečené škubánky se slaninou, stříbrné cibulky se zeleninou
a žampióny. Jemná chuť omáčky se zde nádherně snoubí s vláčným těstem slaninových škubánků a doslova vybízí k zapití pivem. Pokud by snad byl pro někoho tento pokrm příliš extravagantní, jistě ocení českou klasiku – uzenou vepřovou krkovičku s křenovou omáčkou
a žemlovými knedlíky. Pro milovníky bezmasých pokrmů jsou připraveny špenátové lasagne s ricottou a slunečnicovými semínky. A dezert ke kávě či čaji? Povidlové taštičky s oříšky, máslem a šlehanou smetanou budou jistě důstojnou tečkou za celým menu.

Nechte se pozvat a ochutnejte, s čím se náš národní tým pokusí uspět i na světových soutěžích!

Novou nabídku najdete na palubách ČD Restaurant od 27.2.