Novinky

05. 11. 2025

Přichází nová sezónní nabídka našich vozů

Na paluby restauračních vozů Českých drah vstupuje nová sezóna, která potěší milovníky poctivé kuchyně i gurmány, kteří vyhledávají výrazné chutě. Podává se například dančí ragú na víně, koprová omáčka nebo koláč s čokoládovou ganache a karamelizovanými višněmi. Sezónní nabídka je k dostání ve všech vlacích, které nabízejí služby ČD Restaurant se servisem JLV.

Aktuální sezónní nabídka zahrnuje tradičně polévku, hlavní chod včetně vegetariánské varianty a dezert. Tentokrát kuchaři vsadili na poctivou kuchyni a výrazné chutě. V jídelním lístku ode dneška najdete zelnou polévku s klobásou a zakysanou smetanou, dančí ragú na víně s kořenovou zeleninou a bramborovocelerovým pyré, a jako sladkou tečku na závěr nabízíme koláč s čokoládovou ganache a karamelizovanými višněmi. Vegetariánská varianta hlavního chodu nabídne českou klasiku – koprovou omáčku s vejci a pečenými bramborami Grenaille.

Společnost JLV, která ve vlacích ČD zajišťuje catering, připravila nové menu ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky. Sezónní nabídka je několikrát ročně obměňuje, takže i pravidelní cestující mohou stále objevovat nové chutě.

Nové sezónní menu:

Polévka:

Zelná polévka s klobásou a zakysanou smetanou

Hlavní chod:

Dančí ragú na víně s kořenovou zeleninou a bramborovo-celerovým pyré

Hlavní chod vege:

Koprová omáčka s vejci a pečenými bramborami Grenaille

Dezert:

Koláč s čokoládovou ganache a karamelizovanými višněmi

Tento web používá cookies

Tato stránka používá cookies, aby vám nabídla lepší zážitek z prohlížení. Je vyžadován váš souhlas, který můžete vyjádřit kliknutím na tlačítko „Povolit vše“. Nastavení souhlasu se soubory cookies můžete upravit výběrem možnosti „Nastavit vlastní“.